Регистрация на фирма по ДДС на топ цена - Счетоводна кантора Доверие

Регистрация на фирма по ДДС

Ако вашата фирма има оборот от над 50 000 лева през последните 12 месеца, вие сте длъжни да я регистрирате по Закона за ДДС. Разбира се, това може да се направи и по желание, независимо от оборота на предприятието ви.

Регистрацията по оборот и по избор са едни от най-често срещаните основания за регистрация на фирма по ДДС. Но ако вие извършвате услуги на фирми от Европейския съюз или получавате такива от ЕС и от трети страни, също сте задължени да се регистрирате по ЗДДС.

Има ли ползи от регистрация на фирма по ДДС

Често нашите клиентите се притесняват от регистриране на фирма по ДДС. Част от тях смятат, че това само би им навредило, защото ще се оскъпи тяхната стока или услуга.

Но ако фирмата ви е регистрирана по ДДС, това сериозно може да повиши конкурентоспособността ѝ, защото по този начин се възстановява  или приспада данъкът за стоки или услуги, закупени от регистриран по ДДС търговски партньор. Това кара много предприемачи да се възползват от тази възможност, с което да си върнат значителни средства.

Също така, фирмата ви ще има по-точна и прецизна отчетност. Вашето счетоводство е длъжно всеки месец да подава информация до компетентните органи. По този начин фирмата вече ще бъде обект на засилен данъчен и административен контрол. Дейността ви ще бъде „на светло“ и ще заплащате и съответно получавате обратно всички данъци или разходи, предвидени в националното законодателство.

Регистрацията по ДДС е доказателство за икономическа стабилност и сериозност на вашата фирма, особено когато тя все още е малка, неизвестна за потенциалните си партньори и иска да се утвърди на пазара.

Нашата  счетоводна фирма извършва регистрация на фирма по ДДС на достъпна цена, като ние можем да осигурим целия процес, благодарение на опита си. Процедурата не е трудна, но ако се доверите на нашите специалисти, това ще ви спести ценно време и безкрайно общуване с администрацията.

Пишете ни

Ние ще се постараем да съберем с ваша помощ всички документи, които са ни необходими, като ще ги придвижим максимално бързо до съответните институции и по електронен път. Имаме желание и възможности да ви консултираме по всички въпроси, които ви интересуват по отношение на регистрирането на вашата фирма по ДДС – за  преимуществата и недостатъците и за това дали има реален смисъл за разрастването на вашия бизнес.

Свържете се със Счетоводна кантора Доверие

Попълнете формата за контакт, а ние ще се свържем с Вас в рамките на 1 работен ден.
chevron-down